NEBESNI LABIRINTI NA ČINŽATU

V naselju Činžat, ob glavni prometnici zasledimo znak “labirinti”. Znak nas usmeri po poljski poti, ki nas pripelje do “Dežele labirintov”.

Nebesni labirinti so posebnih oblik, in jih ne smemo enačiti z blodnjakom. Labirinti imajo namreč drug namen, in sicer delujejo na duh in telo osebe, katere hodijo skozenj in jih opazujejo. 

Na Činžatu je Kmetija Sožitje leta 2013, postavila devet labirintov in vsak ima svoj pomen, vsak deluje na določeno področje človekovega življenja; Labirint moči, občutkov, energije, povezanosti, modrosti, ljubezni in ustvarjalnosti, življenja in smrti, preobrazbe, svobode.

Kateri labirint izbrati? Pri sami izbiri je treba poslušati svoje notranje občutke priporočeno si je prebrati table postavljene zraven labirinta . Na njih si lahko pogledamo njihovo ime in na katere dele našega fizičnega in duševnega ustroja ter področja življenja deluje.

Enim labirinti služijo kot sproščen sprehod v središče in nazaj, drugim trenutke preživete v neokrnjeni naravi na svežem pohorskem zraku, tretjim pa način za vzpostavitev poglobljenega stika z lastnim notranjim bitjem, zemeljskimi ritmi in kozmičnimi silami.


Dostopnost
Dostopnost
Črno / beloPodčrtaj povezaveBerljiva pisavaTemni kontrastSvetli kontrast
A A A
Zapri